دستور طرز تهیه و پخت اکبر جوجه اصل و خوشمزه شمالی با رب انار
دستور طرز تهیه و پخت اکبر جوجه اصل و خوشمزه شمالی با رب انار
سایت تفریحی نمکستان » برای این پست آموزش طرز تهیه اکبر جوجه اصل غذایی معروف و محبوب در شمال کشور را آماده کرده ایم برای مشاهده این آموزش آشپزی ، این پست را دنبال کنید.
مواد لازم :
جوجه مرغ : ۱ کیلوگرم
رب انار : ۲ پیمانه
روغن مایع : ۳ پیمانه
لیمو ترش : ۱ کیلوگرم
برنج : ۴ پیمانه
نمک: به مقدار لازم
طرز تهیه :
برای تهیه اکبر جوجه اصل ابتدا جوجه ها را تکه تکه کرده و در مقداری آبلیمو ترش و نمک بخوابانید. توصیه می شود مدت خواباندن کمتر از ۲ ساعت نباشد. هرچه جوجه ها بیشتر در آبلیمو و نمک خوابانده شود، جوجه ها خوشمزه تر و لذیذتر خواهند شد. مقداری روغن در تابه مناسب ریخته و روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ شود. تکه های جوجه را درون روغن بچینید و حرارت را ملایم کنید. ملاحظه خواهید کرد که جوجه ها شروع به آب انداختن می کنند، اجازه دهید آب جوجه ها تبخیر شود. سپس دو طرف جوجه ها را سرخ کنید تا طلایی شوند.
جوجه ها را درون ظرف مناسب قرار داده و با رب انار آن ها را تزیین کنید. برنج را به صورت آبکشی یا کته می توانید آماده کنید. برخی افراد برنج را به صورت زعفرانی طبخ می کنند. اکبر جوجه با پلو سرو می شود. روشی که بیان شده، طرز تهیه اکبر جوجه اصل می باشد با این حال برخی برای تهیه آن از زعفران و پیاز نیز استفاده می کنند. همچنین اکبرجوجه اصل را درون روغن سرخ می کنند. با این وجود در برخی رستوران ها جوجه ها را مانند جوجه کباب به سیخ می کنند.
نکات قابل توجه :
این غذا برخلاف جوجه کباب زعفرانی ، پیاز و زعفران ندارد. اما اگر دوست داشتید می توانید زعفران و پیاز هم بزنید. خوشمزه تر می شود. ضمنا فراموش نکنید یک کاسه رب انار کنار دستتان بگذارید، لازم می شود. در اکبر جوجه اصل از پیاز و زعفران برای تهیه جوجه ها استفاده نمی شود اما اگر مایل بودید به سلیقه خودتان اضافه کنید. اصل غذای اکبر جوجه باید در روغن سرخ شود اما اگر در رستورانی برای تهیه اکبر جوجه، جوجه ها را به سیخ کشیده و کباب کردند تعجب نکنید! رسم است که اکبرجوجه را با پلو زعفرانی می خورند. هرچند پلو سفید هم بد نیست. اما برای درست کردن پلو زعفرانی، باید پلو کته درست کنید. وقتی آب برنج در حال حباب زدن است، زعفران دم کرده را اضافه کنید. دوغ نوشیدنی سالمی برای این غذاست. هرچند که مالت هم خوب است.
اصل غذای اکبر جوجه با جوجه کوچک درست میشود اما اگر در دسترس نبود، از مرغ کوچک هم میتوانید استفاده کنید. در غذای اکبر جوجه اصل، از پیاز و زعفران برای تهیه جوجهها استفاده نمیشود اما اگر مایل بودید به سلیقه خودتان این مواد را به غذا اضافه کنید. اصل غذای اکبر جوجه باید در روغن داغ سرخ شود اما در برخی رستورانها، برای تهیه اکبر جوجه، جوجهها را به سیخ میکشند و کباب میکنند.
برای تهیه اکبر جوجه اصل از کره محلی برای سرخکردن جوجهها استفاده میشده اما ترکیب روغن جامد یا کره و روغن مایع نیز به خوشمزهترشدن غذا کمک میکند. موقع سرو اکبر جوجه اصل در رستوران برای شما یک پرس کته زعفرانی همراه با اکبر جوجه، یک کاسه رب انار شیرین، دوغ و پیاز سرو میشود. البته انتخاب نوشیدنی سلیقهای است اما این ترکیب بسیار دلچسب خواهد بود.
تاریخچه اکبرجوجه :
اکبر جوجه، نام یک رستوران زنجیرهای و نیز لقب علیاکبر کلبادی بنیانگذار این رستورانها و ابداع کننده این غذاست. این نام اکنون به صورت نام یک غذای مازندرانی درآمده است.در سال ۱۳۲۳ رستوران اکبر جوجه در جادّهٔ قدیم شهرستان گلوگاه (واقع در شرق استان مازندران) افتتاح شد. کار این رستوران به سرعت رونق گرفت و وی با همکاری برادرانش به تدریج شعبههایی در نقاط مختلف مازندران و گلستان راهاندازی کرد. در دهه ۷۰ تعداد زیادی رستوران تحت عنوان اکبر جوجه افتتاح شد که این امر شکایت برادران کلبادی را، به عنوان صاحبان نام تجاری اکبر جوجه، به همراه داشت.
امروزه رستورانهای زنجیرهای اکبر جوجه در استانهای مختلف ایران شعبه دارند و بیشترین شعبهها در استان مازندران و گلستان واقع شدهاند و همگی دارای لوگوی هماهنگ، با ذکر نام اکبر جوجه و برادران کلبادی، هستند. رستورانهای اکبر جوجه در سال ۲۰۰۹ برنده جایزه مقام سوم نوآوری در نمایشگاه تکنوپل روسیه شدند.
اکبرجوجه یکی از غذاهایی است که افرادی که به شمال سفر کرده اند، قطعا آن را امتحان می کنند. این غذا را در خانه نیز می توان به راحتی تهیه کرد. اکبر جوجه با پلو سرو می شود و بسیار لذیذ است. افرادی که به شمال ایران سفر کرده باشند، حتما نام رستوران اکبر جوجه را در بین مسیرها دیده اند. اکبر جوجه لقب ابداع کننده این غذا است که شعبه های زیادی در شمال کشور دارد. اکبرجوجه اصل بسیار خوشمزه است و طرفداران زیادی دارد.
دستور طرز تهیه و پخت اکبر جوجه اصل و خوشمزه شمالی با رب انار
- ۹۶/۰۴/۱۰
- ۲۵۳ نمایش